Werken bij Nidos

En maak het verschil

Bij Nidos werken keien in hun vak. Professionals die elke dag klaar staan om alleenstaande minderjarige vreemdelingen te begeleiden. Ze combineren hun expertise op magistrale wijze met oog hebben voor ieders culturele achtergrond. En hart voor elk individueel kind. Bouw je mee aan de toekomst van deze jongeren? Kom dan werken bij Nidos. Je kunt rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden, doorgroeimogelijkheden, fijne collega’s en een baan waarmee je het verschil maakt.


Unieke werkomgeving

Werken met jongeren én collega’s uit 90+ landen.

Hybride werken

Pensioenvoorziening

Vacatures

Nidos is uniek. Want we zijn de enige voogdij-organisatie in Nederland voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv’s). Om deze jongeren te begeleiden, zijn we altijd op zoek naar mensen die voor hen van betekenis kunnen zijn. Van jeugdbeschermers tot gedragswetenschappers. Van jongerencoaches tot familienetwerk-screeners. Bekijk snel onze vacatures. Wie weet kunnen we binnenkort kennis met je maken!

Bekijk alle vacatures

Aan de slag als jeugdbeschermer bij Nidos

Als jeugdbeschermer bij Nidos ben je lid van één van onze toegewijde teams die in diverse regio’s alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv’s) begeleiden. Daar hoort ook het ondersteunen van de gezinnen bij waarin ze tijdelijk wonen. Als jeugdbeschermer is alles in jouw werk erop gericht de jongeren zelfstandig te laten worden. Zodat ze op hun 18e (of bij verlengde opvang op hun 21e) zelfredzaam zijn zodra wij ze moeten ‘loslaten’.

Dat betekent onder meer dat je deze tieners ondersteunt bij het doorlopen van de asielprocedure. Ook zit je er bovenop om te zien of opvang, opvoeding en ontwikkeling goed verlopen. Verder onderhoud je contacten met familie, opvanggezin en netwerk en houd je een vinger aan de pols bij het contact tussen de jongere en de dagelijkse begeleiders. De diversiteit in jongeren en culturen is zó groot dat geen dag hetzelfde is.

Interesse? Bekijk onze vacatures voor jeugdbeschermer

Aan de slag als jongerencoach bij Nidos

Jongerencoaches zijn bij Nidos van onschatbare waarde. Want met hun persoonlijke aanpak en oprechte betrokkenheid spelen ze een belangrijke rol in het leven van alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv’s).

Als jongerencoach kom je bij deze 15- tot 18-jarigen over de vloer in de woongroepen waarin ze wonen. Dit kunnen kinderwoongroepen zijn, maar ook kleinschalige wooneenheden of woongroepen voor amv’s met gedragsproblemen. Je coacht ze bij praktische dagelijkse bezigheden zoals het huishouden, koken, omgaan met geld en onderwijs en dagbesteding. Je neemt ze niet aan de hand, maar laat ze zelf ontdekken. Want wij zijn ervan overtuigd dat deze jongeren de veerkracht hebben om nieuwe dingen te leren. Er is immers niets mis met ze, maar ze missen iets. Een jongerencoach vult dit gat op door ze te ondersteunen in hun zelfredzaamheid. Met pedagogische kaders als richtlijn en een vertrouwde, warme aanpak als methode.

Je komt als Nidos-jongerencoach dagelijks in aanraking met tieners uit verschillende culturen en uit verschillende landen. Van Syrië tot Oekraïne. Van Eritrea tot Rwanda. Reken maar dat geen dag voor jou hetzelfde is.

Interesse? Bekijk onze vacatures voor jongerencoach

 • Ik ben er trots op dat ik kan bijdragen aan de ontwikkeling van jongeren die veel hebben meegemaakt in hun leven. Ik heb altijd al willen werken met deze doelgroep: jongeren zonder netwerk maar met dromen en de hoop op een goede toekomst. Bij Nidos maken we daar werk van. En we stimuleren elkaar het elke dag beter te doen.
  Mohamed, jongerencoach
  Mohamed, jongerencoach
 • Ik werk na 6,5 jaar nog steeds met plezier bij Nidos. Er is nog geen één dag geweest waarop ik met tegenzin naar het werk ga. Elke dag is anders en met een klein gebaar kun je vaak een groot verschil maken. Ik vind het werken met zoveel verschillende culturen echt een verrijking.
  Siben, jeugdbeschermer
  Siben, jeugdbeschermer
 • Mijn werk is heel afwisselend en boeiend. Ik ben als voogd het eerste aanspreekpunt van kinderen die net in Nederland zijn. Dat is een grote verantwoordelijkheid. Die neem ik graag op me en dat geeft enorm veel voldoening.
  Frouke, jeugdbeschermer
  Frouke, jeugdbeschermer

Stages en (afstudeer)onderzoek bij Nidos

Ben je hbo- of universitair student en op zoek naar een stageplaats? Bij Nidos ben je van harte welkom, bijvoorbeeld om ervaring op te doen met voogdijwerk of om onderzoek te verrichten. We zijn actief in heel Nederland, dus overal goed bereikbaar.

Bekijk de mogelijkheden