Nidos Intranet

Vertrouwenspersoon Nidos

Vertrouwenspersoon voor jongeren die bij Nidos onder voogdij staan

Wie ben ik:

Mijn naam is Esseline McKenzie en ik ben 56 jaar. Mijn vader was Surinaams (daar komt de naam Esseline vandaan) en mijn moeder was Nederlands. Ik ben geboren in Nederland maar heb samen met mijn Engelse man heel veel gereisd over de wereld (van hem heb ik de naam McKenzie).

De eerste 15 jaar van mijn carrière heb ik met kinderen en jongeren gewerkt en daarna nog 15 jaar als leidinggevende.

Van 1995 tot 2001 heb ik voor Nidos gewerkt en heb toen o.a. mogen meehelpen bij het opzetten van de opvanggezinnen pool.

Nog steeds vertel ik iedereen dat dat mijn leukste baan is geweest! Intussen ben ik al weer 7 jaar Onafhankelijk Vertrouwenspersoon en Klachtenfunctionaris voor meerdere kleine en grote instellingen. Ik ben erg blij dat ik opnieuw iets kan betekenen voor Nidos.

Ik werk als zelfstandige vanuit huis en ben dus niet in dienst van Nidos.

Wat doet een vertrouwenspersoon?

Een vertrouwenspersoon is er voor jou. Als je met een probleem zit dan ga je normaal gesproken naar de jeugdbeschermer om dat probleem te bespreken. Kom je er met de jeugdbeschermer niet uit, dan is er ook altijd nog een regiomanager als het om overstijgende problemen gaat.

Toch kan er een situatie zijn, waarin je eerst in vertrouwen met iemand wilt praten of je iemand nodig hebt die jou even kan ondersteunen bij het zoeken naar de juiste weg binnen Nidos om dat probleem voor te leggen.

Alles wat je met mij bespreekt is vertrouwelijk en kan ik alleen met jouw toestemming met anderen delen.

Hoe maak je een afspraak met de vertrouwenspersoon?

Je kunt mij rechtstreeks bellen of mailen. Er zijn voor jou geen kosten verbonden aan mijn inzet.

Tel: 06-33870706
mail: e.mckenzie@upcmail.nl

Met vriendelijke groet,

Esseline McKenzie