Nidos Intranet

Werken als jongerencoach

Binnen Nidos zijn verschillende opvangvormen voor de jongeren. Door allerlei omstandigheden hebben deze jongeren hun vertrouwde omgeving moeten verlaten. Zij komen hier in een voor hen geheel nieuwe sociaal-maatschappelijke en culturele omgeving. In de opvang worden de jongeren begeleid door jongerencoaches. De jongerencoaches coachen de jongeren bij praktische dagelijkse bezigheden met als doel zelfstandig te functioneren.

Jongerencoaches

Voor Nidos Eigen Opvang (NEO) zoeken wij jongerencoaches voor 24-36 uur per week in de regio’s Flevoland, Utrecht en Zwolle.

Binnen Nidos zijn verschillende opvangvormen voor de jongeren. Wij zoeken jongerencoaches die ons team komen versterken op de kinderwoongroepen (KWG) en kleinschalige wooneenheden (KWE) die in omgeving van Huizen en Almere worden geopend voor jongeren uit verschillende culturen (o.a. uit Oekraïne). Een KWG biedt 24-uurs opvang voor ongeveer 10 jongeren in de leeftijd van 15-17 jaar. In een KWE worden gemiddeld vier jongeren in de leeftijd van 15-18 jaar opgevangen.

Door allerlei omstandigheden hebben deze jongeren hun vertrouwde omgeving moeten verlaten. Zij komen hier in een voor hen geheel nieuwe sociaal-maatschappelijke en culturele omgeving. Wij geloven in nieuwe kansen. Kom jij in actie om samen een hand uit te steken richting deze jongeren?

Dit ga je doen

Je coacht de jongeren bij praktische dagelijkse bezigheden zoals het huishouden, koken, financiën, onderwijs en dagbesteding, met als doel zelfstandig te functioneren. Je krijgt veel ruimte om initiatieven te nemen en een relatie op te bouwen met de jongeren. Op een proactieve manier speel je in op wat de jongeren nodig hebben, weet hen te motiveren en draagt zo bij aan hun positief toekomstperspectief. Daarnaast werk je met hen aan schoolgang, dagbesteding en een eigen netwerk opbouwen. Je werkt hierin nauw samen met je team. Als coach werk je vanuit een pedagogische kader binnen de kinderwoongroep en je biedt hen een vertrouwde en warme omgeving.

Dit ben jij

• Je bent nieuwsgiering naar de jongeren. Je kunt je goed verplaatsten en realiseert je dat iedere jongere een eigen verhaal en verwachtingen van de toekomst heeft.
• Je hebt een professionele houding in de omgang met de jongeren en je bent in staat om de regie te nemen en te houden.
• Organisatievermogen, flexibiliteit, zelfstandigheid en gevoel voor verantwoordelijkheid passen bij jou.
• Je hebt minimaal een MBO opleiding sociale/maatschappelijke richting.
• Je hebt een rijbewijs en beschikt over eigen vervoer.
• Je bent bereid om onregelmatige (weekend)diensten en slaapdiensten te draaien.

Dit bieden wij

• Je start met een tijdelijk contact met uitzicht op verlenging. We hebben de intentie om jou uiteindelijk een vast dienstverband aan te bieden.
• De functie is ingeschaald in schaal 7 van de cao Jeugdzorg. Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 2.415 en maximaal € 3.451 bij een 36-urige werkweek.
• Naast een eindejaarsuitkering, vakantiegeld en 200 uur verlof (o.b.v. 36 uur/week), ontvang je een goede pensioenvoorziening en een uitstekende reiskostenvergoeding.

Pas jij in het profiel?

Dan zien wij je motivatie met cv graag zo snel mogelijk in de mailbox van Joshua van Rooij, manager NEO, mailadres j.vanrooij@nidos.nl.

Wil je meer informatie over de functie? Bel dan op ma, di, wo, do en vr ochtend met Joshua van Rooij op 06-51061036.

-Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld-