Nidos Intranet

Werken als jeugdbeschermer

De meest voorkomende functie binnen Nidos is die van jeugdbeschermer. De jeugdbeschermer is als voogd verantwoordelijk voor de begeleiding van alleenstaande minderjarige asielzoekers en vluchtelingen. Als er vacatures zijn voor deze functie, dan zijn deze op onze website te vinden.

Nidos zoekt jeugdbeschermers! Kijk snel op werkenbijnidos.nl

Nidos is landelijk de gecertificeerde (gezins-)voogdijinstelling voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV’s). Per regio wordt door een team van jeugdbeschermers, onder leiding van een regiomanager, zorggedragen voor de begeleiding van AMV’s en de gezinnen waar zij (tijdelijk) wonen.
Functieomschrijving
De jeugdbeschermer is verantwoordelijk voor de begeleiding van AMV’s. De begeleiding is gericht op het feit dat de jongere zelfstandig en zelfredzaam is bij 18 jaar en gericht op perspectief. Daarbij hoort natuurlijk ook ondersteuning bij het doorlopen van de asielprocedure, het creëren van passende voorwaarden met betrekking tot de opvang, opvoeding en ontwikkeling van de jongere in Nederland. Je hoofdtaken zijn belangenbehartiging van de jongere bij het doorlopen van de asielprocedure, het creëren van optimale omstandigheden in de opvangsituatie, het onderhouden van contacten met het (familie-)netwerk en toezicht houden op het contact tussen de jongere en zijn/haar dagelijkse begeleiders. Je werkt vanuit betrokkenheid en met respect voor de eigen culturele achtergrond van de jongere.
Functie-eisen

  • Je hebt een professionele houding in de omgang met AMV’s. Je bent in staat om de regie te nemen en te houden. Je beschikt over empathie en realiseert je dat iedere jongere een eigen verhaal en verwachtingen van de toekomst heeft.
  • Voor de uitvoering van het werk is organisatievermogen, flexibiliteit, zelfstandigheid en gevoel voor verantwoordelijkheid noodzakelijk.
  • Het bezitten van een de volgende diploma’s is een vereiste: HBO-hsao-bachelor MWD, SPH of Pedagogiek; HBO-bachelor Social Work profiel Jeugd; HBO-bachelor Pedagogiek profiel Jeugd.
  • Je bent in het bezit van een SKJ registratie of je hebt onderzocht of een SKJ registratie voor jou mogelijk is. Daarnaast heb je een rijbewijs en beschik je over eigen vervoer.
  • Van kandidaten wordt verwacht dat ze bereid zijn om in de hele regio te werken. Binnen een regio werken we bij Nidos met verschillende basisteams. Per team heb je een gedelegeerde verantwoordelijkheid binnen de praktische gang van zaken in de regio. Je vervangt en ondersteunt je collega’s in het team.

Nidos zoekt jeugdbeschermers! Kijk snel op werkenbijnidos.nl