Nidos Intranet

Werken als jeugdbeschermer

De meest voorkomende functie binnen Nidos is die van jeugdbeschermer. De jeugdbeschermer is als voogd verantwoordelijk voor de begeleiding van alleenstaande minderjarige asielzoekers en vluchtelingen. Als er vacatures zijn voor deze functie, dan zijn deze op onze website te vinden.

De functiebeschrijving die bij deze functie hoort en de functie-eisen zijn als volgt:

Functiebeschrijving:

De jeugdbeschermer is als voogd verantwoordelijk voor de begeleiding van alleenstaande minderjarige asielzoekers en vluchtelingen. De begeleiding is gericht op het creëren van voorwaarden met betrekking tot de opvang, opvoeding en ontwikkeling van de jongeren en hun functioneren in Nederland of in hun land van herkomst.

Je hoofdtaken zijn het begeleiden en zonodig bijsturen van het cliëntsysteem, het ontwikkelen van een netwerk ten behoeve van de jongere en het toezicht houden op de opvoedingsrelaties. De functie is voor 32 of 36 uur per week

Functie-eisen:

Je hebt een professionele houding in de omgang met asielzoekers en vluchtelingen. Je bent in staat om de regie te nemen en te houden. Je beschikt over organisatievermogen, flexibiliteit, zelfstandigheid en gevoel voor verantwoordelijkheid. Het bezitten van een diploma HBO MWD, SPH of Pedagogiek is een vereiste. Wij zijn met nadruk op zoek naar kandidaten met een HBO achtergrond, universitair geschoolde kandidaten komen niet voor deze functie in aanmerking. Nidos is een gecertificeerde instelling. Je bent geregistreerd in het kwaliteitsregister SKJ of je registreert je voor aanvang van het dienstverband. Daarnaast heb je een rijbewijs en beschik je over eigen vervoer.